Nieuws


26 augustus 2023.  Luna's zoon Dex haalt eerste SJP-C diploma!

Vandaag, tijdens de Standaard Jachthonden Proeven in Bovenkarspel liepen 'Blue Moon Nights Of Cheerful Tails 'Dex' en zijn eigenaar/voorjager Mariska Dirksen hun allereerste C-proeven. Het ging zo goed dat ze een prachtig SJP-C diploma haalden met 47 punten en werden daarmee ook nog eens 1e! Zo knap! Ook hier van harte gefeliciteerd met dit resultaat Mariska! Jullie zijn een top-team!

Hier zit een trotse fokker!


6 augustus 2023. Het Of Cheerful Tails 'Vlindernest' is vandaag 10 jaar!!

Ongelofelijk zo snel als de tijd gaat... Vandaag is het alweer 10 jaar geleden dat mijn kampioentje Indy haar tweede nest kreeg;

Het Of Cheerful Tails 'Vlindernest'.  Zeven prachtige "vlinders" werden er geboren. Daarvan leven er nu nog zes; 

Lux.CH. Purple Emperor Of Cheerful Tails 'Mirko'  

Red Admiral Of Cheerful Tails 'Dexter'

Mazarin Blue Of Cheerful Tails 'Jiggle'

Marble White Of Cheerful Tails 'Fenna'

Woodland Ringlet Of Cheerful Tails 'Belle'  

Holly Bleu Of Cheerful Tails 'Loeka'

Een vlinder is hun helaas al vooruit gevlogen. We denken daarom vandaag in het bijzonder ook aan,

Painted Lady Of Cheerful Tails 'Nova'.  Zij overleed helaas veel te vroeg in april 2020. 


28 december 2022. Fokplannen!

Luna is loops geworden en mag binnenkort gedekt worden door de prachtige en superlieve reu 'Biko' (Brightonyx The Music Inspires The World', NJK'21, HCJW'21 en WINNER'22).  Wanneer alles gaat zoals we hopen, zal Luna half maart 2023 opnieuw moeder worden. In april 2021 kreeg ze haar eerste nest. Ze bleek een fantastische moeder wat zichtbaar genoot van haar negen pups! We kijken nu al ontzettend uit naar de komst van de pups en hopen daarom dat alles de komende weken/maanden voorspoedig zal verlopen! 


13 november 2022. Fokdag FRC in Balkbrug.

Vandaag waren we met Luna en haar kinderen uitgenodigd voor de fokdag van de Flatcoated Retriever Club in Balkbrug.

Maar liefst 7 van de 9 kinderen konden hier bij aanwezig zijn en ook papa Hunter was er met zijn eigenaar. Een groot gezin! Superleuk om ze allemaal weer terug te zien! En wat zijn het leuke en sociale honden geworden! Ik heb van ze genoten!


11 september 2022. Wandelen in hondenbos 'Het Leesten'.

 Samen met 4 zonen van Luna, hun baasjes en andere honden uit de gezinnen maakten we een gezellige wandeling in het hondenlosloopgebied 'Het Leesten' in Ughelen (op de Veluwe). Wat was het genieten! En zo ontzettend leuk om 'de pups van anderhalf jaar geleden' nu weer terug te zien! 

Binnenkort gaan we elkaar opnieuw zien! Want Luna's 'Maan-nest' is uitgenodigd voor de fokdag van de FRC in Balkbrug.

 


1 juli 2022.

Dit voorjaar hebben we kunnen genieten van de zeven pups van Elliott en Amy.  Zij zijn inmiddels alweer een maand bij hun nieuwe baasjes en al helemaal gesetteld.

Op de pagina 'Onze honden' is bij Amy het puppydagboek van haar nest nog steeds te lezen.

 

"Blader" daar gerust eens doorheen om te zien hoe de pups bij ons opgroeiden.


04-03-2022. Amy is drachtig!

Het is overduidelijk, Amy is drachtig! Haar buik begon al zichtbaar te groeien maar ook een echo bevestigde vanmiddag dat Amy drachtig is! We verheugen ons enorm op de komst van de pups! Nog (ruim) 3 weken geduld... 

Meer nieuws over de dracht van Amy vind je op de pagina 'Pups' en sub-pagina 'Nieuws'.


27-12-2021. Weer nieuwe fokplannen!

We hebben weer nieuwe fokplannen gemaakt! Amy mag begin 2022 voor het eerst moeder worden! Het wordt een Flat Castle's nest op naam van Sijkje Winter (kennel Flat Castles uit Applescha) maar de pups zullen bij ons thuis geboren worden en opgroeien. 

Kijk voor meer informatie bij Puppy's > Fokplannen Elliott en Amy. 


1 april 2021. Geen grap! 

Vandaag is Luna bevallen van 9 prachtige pups! Er zijn 5 reutjes en 4 teefjes geboren. De pups zijn door middel van een keizersnede ter wereld gekomen. Zie pagina 'Puppy's en sub-pagina 'Puppy Dagboek'.

Luna en haar kroost
Luna en haar kroost

15 januari 2021. Fokplannen!

Afgelopen najaar hebben we besloten dat Luna komend voorjaar haar eerst nest met pups mag gaan krijgen! Voor onze mooie, lieve en enthousiaste Luna zijn we op zoek geweest naar een passende reu en hebben een geweldige partner voor haar gevonden;

Flatout Kansas City Strip 'Hunter'! Binnenkort zullen we Hunter aan jullie voorstellen.

 

Luna had blijkbaar lucht gekregen van onze plannen en heeft er maar meteen vaart achter gezet; Afgelopen week werd zij, eerder dan gepland/verwacht loops! De de komende weken staan dus in het teken van progesteron bepalingen en de dekking. We hopen dat alles voorspoedig zal verlopen en Luna begin april a.s. een mooi nestje met pups zal krijgen!

Op de pagina puppy's zullen we binnenkort alle nieuws rondom de dekking, de dracht, de geboorte van de pups en de nestperiode gaan vermelden.


14 juli 2019. We hebben er een nieuw vriendinnetje bij!

Vanaf vandaag woont Flatcoat puppy 'Amy' bij ons. Amy heet voluit Flat Castle's Proud Mary en is een dochter van Almanza Matchless Masterpiece (Pablo) en Ned. Kamp. Flat Castle's Exi She is a Rebel (Rebel).

We hebben Amy samen met Sijkje Winter van Flatcoated Retriever kennel 'Flat Castle's' in Appelscha.

Ik ben superblij met haar erbij! Mama Rebel was als pup enkele maanden bij ons in huis geweest om te socialiseren en zij is altijd bijzonder voor mij gebleven. Ook toen ze weer terug was naar Appelscha. Het was dan ook al heel lang een wens van mij om een dochter van haar te mogen hebben. En daar is ze dan! Een dochter van Rebel! We hopen heel lang van haar te mogen genieten!


1 maart 2019. Luna 2U tijdens de Martini Dogshow in Groningen!

We showen onze Flat Castle's Laguna Ocean Beach 'Luna' niet vaak maar vandaag mocht ze weer eens mee; We showden haar in de Tussenklas teven tijdens de Martini Dogshow in Groningen. Een "thuiswedstrijd" voor ons.  Doordat ik nog niet vlot en soepel loop (lees: niet kan rennen) na een ernstige bacteriële infectie in mijn been en voet, bracht Sijkje Luna vandaag voor in de showring.

Keurmeester dhr. Gerard Mensink (NL) plaatste Luna 2 Uitmuntend! Een mooi resultaat waar we erg blij mee zijn!


10 februari 2019. Purple Emperor Of Cheerful Tails 'Mirko' Internationaal Kampioen!

Vandaag was Mirko op de Internationale Dogshow in Douai (Fr.). Keurmeester Mrs. Rivera Aida (Colombia) plaatste 1 Uitmuntend met CACIB en werd door haar gekozen als BOB! Mirko mag zich nu Internationaal Kampioen noemen!! Een geweldige prestatie!!


6 januari 2019. Nieuwjaarswandeling.

Vanmiddag hebben we een heerlijke wandeling gemaakt in het hondenlosloopgebied in de bossen bij Ugchelen ('Het Leesten') op de Veluwe met Luna's moeder, broertjes en zusjes en hun baasjes. De hondjes hadden ontzettend veel plezier en hebben lekker gespeeld en gerend tijdens de wandeling. Het was erg leuk om de broertjes en zusjes van Luna, die bij ons thuis geboren werden en opgroeiden, weer te zien! Het zijn allemaal erg vriendelijke en sociale honden geworden! Natuurlijk was het ook fijn om 'mama' Fancy weer te zien. Wat zag zij er ook goed uit! Terwijl de "jonkies" zich helemaal uitleefden, hobbelden Fancy en Yara (die natuurlijk ook gezellig mee was) rustig met ons mee. De twee "oudere dames" straalden kennelijk een natuurlijk overwicht uit waardoor ze gewoon met rust gelaten werden door de groep enthousiast spelende honden. Zo mooi om te zien hoe zij gerespecteerd werden! Ik heb erg genoten van de wandeling!


17 november 2018. Mirko is Belgisch kampioen!

Vandaag heeft 'Lux. CH. Purple Emperor Of Cheerful Tails', oftewel Mirko, deelgenomen aan de Eurodogshow in Kortrijk (B).

Hij werd door keurmeester mrs. Maria Mcentee O'Sullivan (IE) 1U geplaatst in de Kampioensklas Reuen en werd even later ook BOS (Beste Reu). Hiermee behaalde hij zijn laatste kampioenschapspunt en daarmee is Mirko definitief BELGISCH KAMPIOEN!!

Wij feliciteren zijn eigenaren met dit fantastische resultaat! Hier zit een apetrotse fokker!

Mirko is een zoon van Mc Gyver Double Aknel Top 'Woody' en CH. Flat Castle's Wonderful Ocean Wave 'Indy'.


20 augustus 2018. Donna en Mirko in de prijzen tijdens Open Retriever Show in Anzegem (B).

Afgelopen zaterdag werd nabij kasteel Hemsrode in het Belgische Anzegem (West-Vlaanderen) de jaarlijkse Open Retriever Show 'The Happening' gehouden. Twee door ons gefokte Flatcoated Retrievers waren hier ingeschreven. En zeker niet zonder resultaat...!
De 8 jarige Multi CH. Lovely Dream Of Cheerful Tails 'Donna' (Comic's Cocktail Trick NJK 'Caelen' x CH. Flat Castle's Wonderful Ocean Wave 'Indy') eig. Carla Ranson, werd 1U geplaatst in de veteranenklas teven en BESTE VETERAAN IN SHOW!
De 5 jarige CH. Purple Emperor Of Cheerful Tails 'Mirko' (Mc Gyver Double Aknel Top 'Woody' x CH. Flat Castle's Wonderful Ocean Wave 'Indy') eig. Dieter Dussart, werd 1U geplaatst in de kampioensklas reuen en werd BOS, BESTE REU IN SHOW! 
Wij zijn supertrots op de behaalde resultaten van Donna en Mirko! Carla, Dieter en Jessie nogmaals van harte gefeliciteerd!!

(Foto's boven Mirko, foto's beneden Donna)


16 juli 2018. Gezondheidsuitslagen Luna zijn binnen!

Vorige week zijn we met Luna naar dierenkliniek Hellendoorn - Nijverdal geweest waar we alle gezondheidsonderzoeken hebben laten doen; Ogen, heupen, knieën en ellebogen. Vandaag kregen we de officiële uitslagen van de Raad van Beheer;

Ogen: PRA, Cataract, Distichiasis en Gonio VRIJ

Heupen: HD A (= VRIJ), Botafwijking 0 en Norberg waarde 40

Knieën: Patella Luxatie VRIJ 0/0

Ellebogen: Elleboog dysplasie VRIJ 0/0

We zijn ontzettend blij met deze uitslagen!

 


3 maart 2018. Luna voor het eerst in de jeugdklas.

Vandaag was Luna's 2e show. Een "thuiswedstrijd" tijdens de Martini Dogshow in Groningen. Luna is nu 11 maanden oud en moest voor het eerst in de jeugdklas. Het was een zware klas met veel mooie jeugdteefjes! Keurmeester Marjo Hahné (NL) schreef een prachtig keurrapport voor Luna en beoordeelde haar als Uitmuntend. Een heel mooi resultaat waar ik erg blij mee ben!


Woensdag 14 februari 2018. Een nieuw vriendinnetje erbij op Valentijnsdag!

Sinds vandaag is Flat Castle's Knoxville Girl, oftewel Lobke bij ons. Lobke kon helaas niet langer bij haar eigenaar blijven wonen en omdat er direct nog geen definitief warm mandje voor Lobke beschikbaar was, hebben wij haar opgevangen.

Lobke is een teefje van anderhalf jaar oud. Een heerlijke knuffel, heel sociaal naar andere honden en erg braaf! Onze Luna vindt het geweldig dat Lobke er is! Eindelijk een jonge hond om mee te spelen! 

Zo lang er geen superfijn nieuw thuis voor Lobke is gevonden blijft ze gezellig bij ons. Er is geen haast bij haar vertrek, dus gaan we de komende tijd lekker van haar (en zij van ons) genieten!

 

Update zaterdag 24 februari 2018; 

Lobke heeft een geweldige nieuwe plek gekregen bij een gezin op het waddeneiland Texel! Ze is nu het nieuwe vriendinnetje van Fenna, een dochter van onze Indy. We zijn ontzettend blij voor Lobke en wensen haar nieuwe eigenaren nog vele mooie jaren samen haar en Fenna!


10 december 2017. Luna maakt haar debuut tijdens de Winner in Amsterdam.

Na wekenlang trainen bij Kynospirit in Sebaldeburen mocht Luna tijdens de Winner in Amsterdam kennis gaan maken met het showen. Een mooie oefening op een grote show met veel bezoekers, (blaffende) honden, muziek, enz. En wat was ze relaxed!

Luna werd gekeurd in de 'puppyklas teven' door de Finse keurmeester Satu Ylä - Mononen en behaalde de 2e plaats Veelbelovend.

Ik ben mega-trots op haar!

 

Flat Castle's Laguna Ocean Beach 'Luna', Puppyklas teven, 2e plaats Veelbelovend. (Foto's gemaakt door: Nel Blaakman)

 


2 september 2017. Mirko is Luxemburgs Kampioen!

Vandaag heeft Purple Emperor Of Cheerful Tails 'Mirko' deelgenomen aan de Internationale Dogshow van de Fédération Cynologique Luxembourgeoise (F.C.L.) in de LUXEXPO, te Luxembourg. Keurmeester Cathy Delmar uit Ierland plaatste Mirko 1U met LCAC. Dit was Mirko's laatste LCAC (kampioenschapspunt) en daarmee is hij nu definitief Luxemburgs Kampioen!
Fantastisch gedaan Dieter en Mirko! Wij zijn natuurlijk ontzettend blij voor jullie en zijn zelf ook trots op deze knappe zoon van onze reeds overleden Indy (CH. Flat Castle's Wonderful Ocean Wave).


V.l.n.r. : Ruud (reutje grijs), Salsa (teefje rood), Dorus (teefje oranje), Stitch (reutje l.blauw), Luna (teefje roze), Eppo (reutje groen), Lofty (reutje bruin), Eefje (teefje geel) en Mees (reutje paars) met hun eigenaren.
V.l.n.r. : Ruud (reutje grijs), Salsa (teefje rood), Dorus (teefje oranje), Stitch (reutje l.blauw), Luna (teefje roze), Eppo (reutje groen), Lofty (reutje bruin), Eefje (teefje geel) en Mees (reutje paars) met hun eigenaren.

Zondag 27 augustus 2017.   Nestwandeling Flat Castle's L- nest.
Onder een stralende zon hebben we vanmiddag met 9 van de 11 pups van Joris en Fancy gewandeld in de Soesterduinen. Een prachtige plek om te wandelen! Het was een erg gezellige middag waarbij de pup-eigenaren voor het eerst kennis met elkaar hebben gemaakt en de pups heerlijk over de grote zandvlakte hebben gerend en met elkaar hebben gespeeld. Wat een lieve en sociale pups! En allemaal met dezelfde mooie, sprekende koppies!
Na de wandeling was er koffie, thee en fris met koek en ook de pups en hun (wat) oudere Flatcoat-vriendjes en -vriendinnetjes werden niet vergeten. Het was voor mij superleuk om iedereen weer terug te zien! Luna en wij hebben genoten!


 

Zondag 28 mei 2017. 
Kampioenschapsclubmatch FRC 2017 in Lelystad. Indy's allerlaatste show...

Indy nam op indrukwekkende wijze afscheid van de 'showwereld'. Wat zijn we trots op haar!

Veteranenklas teven. Keurmeester: Louise Jones (UK):  1e plaatst Uitmuntend, Beste Veteranen teef, Reserve Beste Teef v.d. Show en Beste Veteraan v.d. Show!

Ook showden we Swallowsflight Blue Wave-Shine 'Cloë' van onze vrienden Carlo en Marjolein.  Cloë kwam uit in de Tussenklas teven. Zij werd 3e Uitmuntend geplaatst door keurmeester Louise Jones (UK)! Een prachtige prestatie!

Belle, Woodland Ringlet Of Cheerful Tails, uit Indy's 2e nest was ook ingeschreven. Willianne mocht haar showen in de Openklas teven. Belle kreeg een Zeer Goed van keurmeester Louise Jones. Maar Belle kwam niet alleen om te showen! Zij mocht tijdens de clubmatch ook proberen haar eerste C-diploma (jachtproeven) te halen. En dat is haar gelukt!!

Wij feliciteren Belle's eigenares/ voorjager Nieske met dit prachtige resultaat!

Swallowsflight Bluewave-Shine  'Cloë'


 

Zaterdag 25 maart 2017

Hoera! Vanochtend zijn de puppy's van Fancy geboren!  11 prachtige, gezonde puppy's! 6 reutjes en 5 teefjes.

24 februari 2017

Hoera!! Wat zijn we blij! Fancy is drachtig! Op de echofoto hier onder is al heel mooi het begin van een pupje te zien.

Op  http://www.flatcastles.nl/384256834 zijn twee prachtige filmpjes van de echo te zien. Zo bijzonder!!