Puppy dagboek


1 juli 2022. Allemaal gesetteld.

Een maand geleden werd Sanne als laatste pup uit het nest opgehaald door haar nieuwe baasjes. Alle pups maakten een goede start en zijn inmiddels al helemaal gesetteld op hun nieuwe plekje. We genieten op afstand mee van alle leuke verhalen en mooie, lieve, grappige en schattige foto's en filmpjes van de pups in de WhatsApp-groep. Wat is iedereen blij met hun pup! Zo fijn!

 

Dit puppydagboek blijft nog wel een tijdje zichtbaar al zullen we er niets meer aan toevoegen.  Het verhaal van het 'Flat Castle's 'Tina Turner T-nest'  is voorbij.  We zullen nog vaak terugdenken aan deze superleuke tijd met deze zeven fantastische pups!


Teefje 'rood'

Flat Castle's Take me to the River  'Senna'

 

Senna is verhuisd naar Elst en is nu het kleine "zusje" van flatcoat 'Rebel'.


Teefje 'roze' 

Flat Castle's Tina's Wish  'Sanne'

 

Sanne is verhuisd naar het Gelderse Voorst.


Teefje 'paars'

Flat Castle's Tina Turner  'Joya'

 

Joya is verhuisd naar Utrecht.


Teefje 'geel'

Flat Castle's Talk to my Heart 'Lou' [Loe]

 

Lou woont nu in Wageningen.


Reutje 'donkerblauw' 

Flat Castle's Twenty Four Seven 'Spike'

 

Spike is in de buurt gebleven, in het Groningse Den Andel.


Reutje 'Lichtblauw'

Flat Castle's Total Control 'Cooper' 

 

Cooper woont nu in Gouda.


Reutje 'groen'.

Flat Castle's Thief of Hearts 'Guus' 

 

Guus woont nu op het prachtige Waddeneiland Schiermonnikoog


 

16 mei 2022. De puppytest.

We zitten alweer in de afrondende fase...  Aankomend weekend gaan de eerste drie pups gaan alweer naar hun nieuwe baasjes. Welke pup naar wie gaat, is vandaag bekend geworden. Ik had al een voorlopige match gemaakt maar wilde de puppytestjes van vandaag afwachten. 

De puppytest was een feestje! Wat deden de pups het goed! Ik heb genoten van onze vrolijke en vrije pups! Hieronder heb ik een serie foto's van de puppytest geplaatst.

 


 

9 mei 2022. Wat een plaatjes!!

Nadat vanochtend de dierenarts was geweest, kwam vanmiddag Marianne, de eigenaar van papa (reu) Elliott op bezoek. Marianne was natuurlijk ook erg benieuwd naar de pups van Elliott! Voor mij was het meteen een mooie gelegenheid om alle pups met de hulp van Marianne in stand op de foto te zetten.

Marianne en ik waren het helemaal met elkaar eens; Elliott en Amy hebben samen prachtige kinderen! 


9 mei 2022. De dierenarts op bezoek.

Vanochtend kwam de dierenarts langs om de gezondheid van de pups te checken en om ze de 1e puppyenting te geven.

De pups gedroegen zich voorbeeldig en lieten zich rustig onderzoeken. Alle hartjes klonken prima, de gebitjes zijn mooi scharend en de oortjes zagen er keurig uit. De huid was mooi schoon en ze hadden geen vlooien. De reutjes waren ook alle drie al "compleet" (balletjes zijn al ingedaald). We kregen complimenten van de dierenarts; een prachtig nest met mooie sterkte pups! De enting was bij allemaal zo gezet, ze hebben er niets van gemerkt. Stoere pups!

We zijn natuurlijk ontzettend blij met deze mooie gezondheidsuitslagen. 


 

7 mei 2022. De pups vermaken zich uitstekend!

De pups vinden het heerlijk buiten! Spelen, eten en slapen, alles is fijn buiten! Maar vandaag liet de zon het helaas een beetje afweten en zat er niet meer in dan een uurtje buitenspelen. Gelukkig vermaken de pups zich binnen ook nog steeds hartstikke goed! De puppyren wordt regelmatig "verbouwd". En een plezier dat ze met elkaar hebben! Geweldig! 
De groei zet nog steeds flink door. De eerste pup is de 5 kilo gepasseerd. De rest komt ook al aardig in die buurt qua gewicht. Ze krijgen nu 4 maaltijden met vlees (Energique) op een dag. Melk van mama krijgen ze steeds minder. Amy heeft de afgelopen weken alles gegeven om de pups een (mega)goede start te geven en nu wordt het tijd dat de pups gespeend worden. Amy heeft het daar duidelijk ook aan toe. Het is mooi geweest.      


4 mei 2022. Voor het eerst naar buiten!

Eindelijk waaide er geen koude zeewind door de tuin en konden de pups voor het eerst naar buiten in het voorjaarszonnetje!

Na een korte inspectie van de buitenren hebben de pups heerlijk gespeeld en na een flink slok melk bij mama Amy te hebben gehaald, vielen ze al snel in slaap. 


2 mei 2022. Chip en swab.

Vandaag zijn de pups alweer 5 weken oud en kregen bezoek van een buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied. Zij kwam de pups chippen en DNA-materiaal afnemen. Onze stoere pups gaven geen kick! Knappe puppy's!

 

Vanaf vandaag hebben alle pups een stamboomnaam gekregen wat gekoppeld is aan het chipnummer. De namen hebben allemaal met Tina Turner te maken en beginnen met de letter T;

Reutje groen heet voortaan op papier Flat Castle's Thief of Hearts, 

Reutje donkerblauw heet Flat Castle's Twenty Four Seven, 

Reutje lichtblauw heet Flat Castle's Total Control, 

Teefje geel heet Flat Castle's Talk to my Heart, 

Teefje rood heet Flat Castle's Take me to the River, 

Teefje paars heet Flat Castle's Tina Turner en 

Teefje roze heet Flat Castle's Tina-s Wish.

Uiteraard mogen alle nieuwe eigenaren de roepnaam zelf bepalen. We hebben al hele leuke roepnamen voorbij horen komen!

 


24 april 2022. Weer een nieuwe fase!

De veranderingen volgen elkaar in een rap tempo op!

Onze werpkist is echt heel ruim (150 x 150 cm) maar voor onze hard groeiden pups was het niet langer comfortabel. Ook Amy vond het lastig om daar nog een goed plekje te vinden om haar pups te voeden. En toen reutje groen vanochtend aangaf dat de wereld buiten de werpkist hem ook wel iets leek, hebben we de werpkist maar uit de puppyren gehaald. En dat bleek een gouden zet! De pups vonden het fantastisch en gingen meteen op onderzoek uit! Maar Amy had meer tijd nodig om te wennen. Zij leek er eerst erg onrustig van te worden; de pups liepen ineens overal! Maar toen ze zag dat haar kroost niet weg kon uit de ruimte binnen de hekken was het voor haar ook helemaal oké. En een bijkomend voordeel; er is nu veel meer plaats om te gaan liggen voeden!


23 april 2022. Bijna 4 weken oud.

Nog twee dagen en we zitten alweer op de helft van de nestperiode...  Daar wil ik nog even niet aan denken! Het is zo ontzettend genieten met dit lieve zevental! 

Afgelopen week zijn de tandjes bij de pups doorgekomen. Er werd al een paar dagen lekker op speeltjes en knuffels gekauwd of in het staartje of pootje van een broer of zus gebeten dus wisten we dat ze er aan zaten te komen. Een enkele pup showde ons trots het doorkomende gebitje (eigenlijk was het gewoon toeval dat ze net moesten gapen terwijl wij foto's aan het maken waren). Zo schattig!

Hoewel mama Amy de pups nog steeds geweldig goed laat groeien op moedermelk, zijn we gisteren toch gestart met het bijvoeren van vlees. En dat vinden ze lekker!!! De eerste keer uit de hand eten was meteen een succes. Ze hapten fanatiek in mijn vingers op zoek naar nog meer vlees. Vandaag wilde ik ze leren uit een bakje te eten maar dat hoefden de meeste pups al niet eens te leren! Dat deden ze uit zichzelf al! In een mum van tijd hadden ze de vlees uit het bakje gegeten. Wat heerlijk zulke goede eters! 


16 april 2022. Dikzakjes

Vandaag zijn de pups 19 dagen oud. De kleine Elliottjes en Amytjes groeien als kool! Vier van de zeven pups wegen al meer dan 2 kg en de andere drie hangen er tegenaan! Amy geeft vast hele rijke en vette melk! Zo knap hoe onze lieve mama het allemaal doet!

De pups zijn ook al zo groot dat ze een ander halsbandje om moesten. De pups droegen hele mooie bandjes van Paracord en daar heb ik ook een grotere maat van, maar ze hebben al zo'n lange vacht in hun nekjes, dat ik bredere bandjes ben gaan gebruiken. Zo zijn de kleuren van de bandjes beter zichtbaar. 


13 april 2022. Ze worden steeds leuker!

Bij alle pups zijn nu de oogjes en oortjes open waardoor ze op geluiden, licht en beweging reageren. We hebben de eerste echte blafjes al gehoord en ze komen nu ook al heel gericht op ons af lopen wanneer we bij de werpkist komt zitten.  Ze vinden het heerlijk om gekroeld te worden en beginnen ook al een beetje te spelen met je handen. Ook spelen en stoeien ze steeds meer met elkaar en vragen op een speelse manier aandacht van mama Amy. Dat is zo leuk om naar te kijken! Het lopen gaat steeds beter en sommige pups staan ook al aardig stabiel op hun pootjes. En dan die kwispelende staartjes... zo schattig!

Vandaag hebben we de anti-doodligstangen uit de werpkist gehaald. Amy is erg voorzichtig bij haar pups en de pups zijn ook al zo groot en sterk dat we het wel aandurven zonder de stangen. Voor de pups wel fijn, want de stangen begonnen hun al aardig in de weg te zitten.

En de eerste pups hebben de matjes ontdekt en gaan daar naartoe om te plassen. Niet toevallig, nee echt elke keer! Knappe puppy's!!

Ongelofelijk wat er in een paar dagen tijd allemaal kan veranderen hè?!  

 


10 april 2022. Elke dag een beetje meer.

De puppy's zijn afgelopen dagen behoorlijk veranderd. Behalve goed groeien gaan nu langzaam de oogjes open. Teefje roze was de eerste waar we donderdag glimmetjes achter kleine kiertjes ontdekten. Teefjes paars en geel volgden al snel en ook de reutjes donkerblauw en groen. En nu lijken ook de oogjes bij de reutje lichtblauw en teefje rood voorzichtig open te gaan. Zo leuk!

Ze zijn ondertussen ook zo groot geworden dat ze nu niet meer in het mandje passen wanneer ik de werpkist ga schoonmaken. Daarom heb ik weer een campingbedje (vouwbedje) naast de puppyren gezet waar de pups in kunnen. Ook daar slapen ze heerlijk verder. Ze zijn zo gemakkelijk!

Naast de oogjes gaan nu ook de oortjes open. Waar de oortjes eerst nog helemaal dicht waren zie je nu steeds meer een gehoorgang in de oortjes ontstaan. 

 

En dan het lopen (waggelen). De pootjes worden elke dag een beetje sterker en de pups komen ook steeds sneller op de plek waar ze willen zijn. Zeker wanneer ze ruiken dat mama Amy in de buurt is! Dan worden ze ineens heel actief! 

Morgen moeten er 140 nageltjes geknipt worden want ze worden alweer lang en scherp en dat vindt Amy niet fijn. Ook worden ze morgen voor het eerst ontwormd. Vaak levert dat grappige plaatjes op want ze vinden de wormpasta niet zo heel erg lekker. We zullen zien of we morgen een paar "gekke bekken" kunnen vastleggen.


6 april 2022. Eten, slapen, groeien...

De pups groeien lekker door. Mama Amy heeft inmiddels wat meer afstand genomen. Wanneer de pups hun buikjes lekker rond hebben gedronken gaat zij de werpkist weer uit en laat ze de pups rustig slapen. Tussendoor checkt ze de pups regelmatig even en gaat de werpkist in wanneer er puppykontjes gepoetst moeten worden. Zo houdt ze de werpkist ook keurig schoon. Rust, Reinheid en Regelmaat. Ze neemt haar taak als moeder dus uiterst serieus! 


4 april 2022. Een week oud!

De eerste week is voorbij gevlogen! De kleine kwetsbare pupjes van vorige week maandag zijn veranderd in mooie, ronde en sterke pups! Zelfs zo sterk dat de eerste pups al een paar wankele pasjes hebben gezet! Het buikschuiven van de eerste dagen ging al heel snel over in tijgeren en nu kunnen we soms al onder de buikjes van de pups door kijken wanneer ze op hun pootjes staan en proberen te lopen. Ongelofelijk!

 

Het leverkleurige reutje met het groene bandje woog vandaag ruim 1 kilo! Hij is dus al net zo zwaar als een pak suiker! En dat in één week tijd! Ook de anderen groeien geweldig goed. Het is zo fijn dat alles zo lekker gaat!


2 april 2022. De pups zijn 5 dagen oud.

Zaterdagavond 23.45 uur. Nog even een paar leuke, schattige plaatjes van de pups voor het slapen gaan...

 

Vandaag heeft reutje lichtblauw zijn eerste mijlpaal(tje) bereikt! Hij heeft als eerste pup in het nest zijn geboortegewicht verdubbeld! De anderen zullen morgen volgen.  Ze doen het geweldig op de melk van mama Amy!

 

Morgen (zondag) ga ik voor het eerst de nageltjes van de pups knippen. Even de scherpe puntjes eraf. Dat is wel zo fijn voor Amy want door het getrappel van die kleine puppypootjes tijdens het voeden, begint ze hier en daar wat krasjes rondom de spenen te krijgen.  Verder gaat het uitstekend met mams! Ze pakt nu tussen het voeden en verzorgen van de pups ook wat meer tijd voor zichzelf. Het gaat allemaal heel relaxed! Ook grote "zus" Luna mag nu af en toe even bij de pups kijken van Amy.  Luna was vorig jaar rond deze tijd zelf mama en weet nog heel goed hoe ze pupjes verzorgen moet! Mooi om te zien hoe blij ze wordt wanneer ze heel even met Amy mee mag naar de pups maar ook hoe voorzichtig ze is en respect voor Amy toont. Trots op onze meiden!


1 April 2022. De pups zijn 4 dagen oud.

Wat genieten we hier van de pups! Ze doen nu nog niet veel meer dat slapen, drinken, slapen... Maar ze worden tussendoor ook steeds goed verzorgd door mama Amy.  Zij neemt haar taak als moeder uiterst serieus en poetst en sopt de pups het liefst de hele dag door.  Afgelopen dagen lag Amy bijna vast geplakt in de werpkist maar sinds vandaag komt ze er ook weer wat vaker uit om even gezellig bij ons te liggen. 

Dat is ook prima! Je kunt als moeder ook niet constant 'aan' staan. Er moet ook even wat tijd voor ontspanning zijn, nietwaar? En de pups slapen ondertussen lekker door...


31 maart 2022.  Daar zijn ze!

Afgelopen maandag (28 maart j.l.) is Amy bevallen van 7 prachtige gezonde pups! Er zijn 4 teefjes en 3 reutjes  geboren;

1 leverkleurig teefje (rood bandje)

3 zwarte teefjes (geel, roze en paars bandje)

1 leverkleurig reutje (groen bandje)

2 zwarte reutjes (lichtblauw en donkerblauw bandje)

 

Alle pups hebben afgelopen dagen een hele goede start gemaakt en zijn al flink aangekomen in gewicht! Ze zijn dan ook heerlijk tevreden. Amy heeft zich ontpopt tot een superlieve en zorgzame moeder en is momenteel niet bij haar pups weg te slaan. Zo mooi om te zien! Het grote genieten is begonnen!

 

Afgelopen dagen hebben alle toekomstige nieuwe baasjes bericht gehad.

Helaas hebben we ook mensen moeten teleurstellen. Dat is nooit leuk. We hopen dat er voor al deze enthousiaste mensen binnenkort een pup beschikbaar komt bij een andere Flatcoat-fokker.