Puppy dagboek

11 juni 2021

De pups hebben het nest verlaten.

Het is alweer twee weken geleden dat de pups het nest verlieten. Dat was de eerste dagen wel even wennen voor mij... Wat was het stil en leeg in huis! Maar helemaal missen hoef ik de pups niet want we hebben een WhatsApp-groep met alle nieuwe puppybaasjes en daarin worden dagelijks de mooiste foto's en leukste verhalen gedeeld.  Zo leuk om op afstand nog een beetje te mogen meegenieten van de pups! Ze hebben allemaal een hele goede start gemaakt in de gezinnen waar ze nu wonen. Hier zit een heel tevreden fokker! 

 

Moonlight Story Of Cheerful Tails

Teefje rood.

Roepnaam: Saar

 

Saar woont nu in het Limburgse Neer.


Blue Moon Night Of Cheerful Tails

Reutje lichtblauw.

Roepnaam: Dex

 

Dex woont nu in Amsterdam.


Bright Moonlight Of Cheerful Tails

Teefje geel.

Roepnaam: Meadow

 

Meadow woont nu in Groningse Veendam.


Full Moon Magic Of Cheerful Tails

Reutje lichtgroen.

Roepnaam: Boyke

 

Boyke woont nu in het Friese Molkwerum.


Moonrise Glow Of Cheerful Tails

Teefje paars.

Roepnaam: Lobke

 

Lobke woont nu in het Brabantse Oosterhout.


Moon Explorer Of Cheerful Tails

Reutje olijfgroen.

Roepnaam: Coos

 

Coos woont nu in het Utrechtse Vleuten.


New Moon Of Cheerful Tails

Reutje bruin.

Roepnaam: Mylow

 

Mylow woont nu in het Groningse Kiel-Windeweer.


Amazing Moonrise Of Cheerful Tails

Teefje roze.

Roepnaam: Costa

 

Costa woont nu in het Drentse Zuidlaren.


Moonlight Shadow Of Cheerful Tails

Reutje donkerblauw.

Roepnaam: Mason

 

Mason woont nu in het Groningse Grijpskerk.


21 mei 2021

Alweer 7 weken oud!

Gisteren waren de pups alweer 7 weken oud. Ik probeer er nog niet te veel aan te denken... maar vandaag over een week zijn de eerste drie pups al naar hun nieuwe huis! En de dagen daarna vliegen ze allemaal uit. Voor de pups is het goed; Ze hebben het er dan ook echt aan toe!  Ze gaan allemaal een heel fijn leven tegemoet bij lieve mensen. Ik zal ze gaan missen, dat weet ik nu al. Maar ik weet ook dat het prachtig is om dolgelukkige baasjes met hun pup te zien vertrekken! Daar doe ik het immers ook voor! 

 

Maar tot die tijd heb ik ze allemaal nog even helemaal voor mijzelf! Heerlijk!!! 

Afgelopen week was het ook weer zo genieten! De pups zijn zó lief, vrolijk, vrij en ondernemend! Geweldig leuke pups! We hadden best wel geluk met het weer waardoor ze veel buiten zijn geweest.  

 

Morgen is de puppytest. En uitgerekend voor morgen zijn de weersverwachtingen heel slecht; harde wind en veel regen. Dat vraagt dan even om wat extra creativiteit... Maar we laten het er niet op aankomen en hebben vanmiddag besloten om morgen naar een binnenlocatie te gaan zodat de pups en de testers droog blijven tijdens het testen. Ik ben heel benieuwd hoe de pups het er morgen van af zullen brengen!


14 mei 2021

Nieuwe belevenissen.

Afgelopen dagen konden de pups lekker veel naar buiten. Heerlijk spelen en zelfs buiten eten en slapen! Ook weer met veel nieuwe omgevingsgeluiden maar daar was geen enkele pup van onder de indruk! Ook kwamen veel toekomstige puppybaasjes (nog een keer) langs en kregen de pups bezoek van kinderen die graag even de puppy's wilden knuffelen.  

 

Vanmiddag kwam de dierenarts langs om de pups na te kijken en om ze hun eerste inenting te geven.  De dierenarts was erg enthousiast over het nest! Hij vond het erg mooie pups! Alle pups werden goedgekeurd! Dat is altijd weer erg fijn om te horen! Voor alle pups ligt er nu ook een paspoort klaar.

Ook was de dierenarts vol lof over de conditie van Luna! Ze ziet er nog steeds prachtig uit; niet vermagerd door het vele voeden van de pups en ook haar vacht glanst nog zo mooi! Wij zijn ook supertrots op onze Loen! Ze doet het allemaal zo goed!

 


9 mei 2021

Voor het eerst naar buiten!

Eindelijk geen koude Noordenwind (wind vanaf zee) en regen! Vandaag konden de pups eindelijk naar buiten! De 'Jonge onderzoekers' hadden het druk met het ontdekken van alles wat buiten nieuw voor ze was. Eerst nog onder toezicht van mama Luna maar al snel gingen ze zelf op pad en nam Luna afstand. 

 

Amy mocht vandaag na weken wachten en "vragen" eindelijk haar taak als nanny vervullen! Luna was ineens helemaal akkoord met Amy's (zoveelste) aanbod om te komen babysitten.  Luna bleef de 'zorgtaken' vervullen en Amy was er om de pups te vermaken. Een prima verdeling en helemaal naar Amy's zin! Wat was Amy lief en geduldig met de pups! Het was prachtig om te zien!

 

Een dagje buitenspelen was zo vermoeiend dat de pups eenmaal terug in de puppyren in de woonkamer meteen in slaap vielen. Heel begrijpelijk want wat een indrukken hebben ze opgedaan! Nieuwe geluiden, de ruimte, de wind, het gras, de modder... er was zoveel nieuws!

De buitenlucht maakte ook hongerig. De bakjes met eten gingen aan het einde van de middag ook weer met glans leeg!


6 mei 2021

Ruimte!

Dinsdag hebben we de werpkist uit de puppyren gehaald en daardoor ontstond er een heerlijk ruime box voor de pups. Er wordt nu volop gerend, gespeeld en geravot. Wat hebben ze een plezier met elkaar! Ook Amy is blij; Ze hoeft nu niets meer te missen van wat er zich in de puppyren afspeelt. En de pups komen nu ook naar het gaas toe wanneer zij daar gaat liggen kijken. Dat vindt ze zó leuk! Ze is stapelgek op de pups! Vaak probeert ze achter Luna aan de puppyren in te stappen maar dat wil Luna nog niet hebben want zij is nog heel beschermend naar haar pups toe.  Ze stuurt Amy er dan weer heel resoluut uit. Dat gaat heel vriendelijk maar het is wel heel duidelijk! Prachtig hoe Luna, Amy met haar ogen en lichaamshouding kan sturen. Luna zal de komende tijd vast wel een beetje bijtrekken zodat Amy haar taak als 'nanny' mag gaan vervullen. 

 

Chip en swap.

Vandaag is de buitendienstmedewerkster van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied bij ons geweest om de pups te chippen en voor de DNA-afstammelingencontrole.  Met een swab werd er DNA-materiaal uit wangslijmvlies gehaald. Dit wordt opgestuurd naar het laboratorium en daar onderzocht. Elke pup heeft straks een DNA-certificaat waarop zijn of haar DNA-profiel vermeld staat.

 

Nu de pups gechipt zijn hebben ze ook allemaal een naam! Nog niet een roepnaam maar een officiële naam; de stamboomnaam.

Reutje lichtblauw heet voortaan 'Blue Moon Night Of Cheerful Tails'

Reutje lichtgroen heet nu 'Full Moon Magic Of Cheerful Tails'

Reutje olijfgroen heeft nu 'Moon Explorer Of Cheerful Tails'

Reutje donkerblauw heet nu 'Moonlight Shadow Of Cheerful Tails'

Reutje bruin heet nu 'New Moon Of Cheerful Tails'

Teefje rood heet voortaan 'Moonlight Story Of Cheerful Tails'

Teefje roze heet nu 'Amazing Moonrise Of Cheerful Tails'

Teefje geel heet nu 'Bright Moonlight of Cheerful Tails' en als laatste...

Teefje paars heet voortaan 'Moonrise Glow Of Cheerful Tails'.

De pups waren ontzettend stoer! Ze hebben geen krimp gegeven bij het inbrengen van de chip. En ook het afnemen van DNA-materiaal lieten ze gewillig toe. Wat een makkelijke puppy's hebben we toch!

 


03-05-2021
De wereld van de pups wordt steeds groter!
Voordat deze week de werpkist uit de ren wordt gehaald, hebben we afgelopen weekend eerst de luikjes uit de opening gehaald. De pups kunnen nu in en uit lopen. Ze vinden het prachtig buiten de werpkist! Er is in de woonkamer natuurlijk ook heel veel te zien! En waar we de puppy trainingspads of kranten ook neerleggen, de meeste pups gebruiken ze al keurig als toilet! Knappe puppy's!
Het eten uit bakjes gaat geweldig! Ze hebben de bakjes steeds sneller leeg en ook echt 'schoon-leeg'! Heerlijk zulke goede eters! Daar kan ik zó van genieten!

30 april 2021

Alweer 4 weken oud!

We zitten alweer op de helft van de nestperiode. Voor de toekomstige puppybaasjes natuurlijk fijn want het aftellen kan beginnen! Maar ik wil er nu nog niet aan denken dat over 4 weken de pups al uitvliegen... Gelukkig nog 4 weken genieten van dit superleuke nest! En tijdens die

4 weken staat er nog van alles op het programma waaronder een bezoek van de dierenarts en de puppytestjes door de FRC.

Aanstaande donderdag worden de pups gechipt. Met het chippen van de pups, worden ook de stamboomnamen aan de pups gekoppeld. Dus vanaf donderdag heeft elke pup een officiële naam! Ook wordt er van alle pups DNA afgenomen. Met een soort wattenstaafje (een 'swab') wordt een beetje wangslijm verzameld. De swabs met DNA van de de pups gaan naar een laboratorium waar ze het DNA-profiel bepalen. Door het DNA-profiel van de pups te vergelijken met de DNA-profielen van de ouders, controleren ze of de afstamming van de pup klopt.

 

Ontwormd.

Vandaag zijn de pups voor de 2e keer ontwormd. Dit vloeibaar ontwormingsmiddel vonden de pups best lekker, dus deze keer kon ik geen schuddende kopjes en grappige trekken met de bekjes vastleggen met de camera. 

 

Nieuw in de werpkist.

We hebben gisteren twee mandjes in de werpkist gelegd en dat blijken hele fijne slaapplekjes te zijn! (zie foto's) .  En de nieuwe knuffel die vandaag met het puppybezoek mee kwam viel ook meteen goed in de smaak; Een hele zachte knuffelwalvis om mee te spelen en om heerlijk tegenaan te slapen! 

 


28 april 2021

Ze kunnen het al (bijna) zelf! 

Sinds twee dagen krijgen de pups geweekte brokjes. En dat vinden ze heerlijk!! Eerst kregen ze het van mij uit de hand en vandaag moesten ze voor het eerst uit een bakje eten. En wat deden ze dat goed! Ze aten gretig van de brokjes maar deden het wel heel netjes! Een enkeling moeten we nog wat tafelmanieren bij brengen; niet met je handen (eh... pootjes) eten! Maar dat gaan deze "heren" nog wel leren. 

Na het eten kregen ze nog een flinke slok melk van Luna waarna de meeste pups al snel in slaap vielen. Teefje geel en reutje bruin namen het er nog even van en genoten van de 'quality time' bij hun moeder. 

 


27 april 2021

Verliefd...

Omdat ze zo ongelofelijk mooi, grappig, ondernemend, speels, lief en schattig zijn!!

Kijk zelf maar!

En dan die knipoog van reutje donkerblauw! Ohhh!!! Hij staat wel heel vaak op foto's. Dat is echt niet met opzet; maar hij zoekt steeds contact en maakt er af en toe een show van voor de lens! Dan kun je toch ook niet om zijn puppycharmes heen?

En kijk die koppies van de pups in het houten kratje dan!!! Dan smelt je toch!! 


 

24 april 2021

Alweer 3 weken oud!

De pups worden snel groot en ontwikkelen zich ook razendsnel! Natuurlijk zien we dit graag! Het is echt prachtig en we genieten er ontzettend van! 

Aan het begin van de week zijn de anti-doodligstangen uit de werpkist gehaald. De pups zijn nu sterk genoeg en de kans dat ze geplet worden achter de rug van Luna is zo ontzettend klein; Luna is erg voorzichtig en gaat niet liggen wanneer er pups onder of achter haar lopen. De pups gebruikten de stangen al een paar dagen als rekstok of anders gezegd; de stokken gingen in de weg zitten wanneer ze er achter weg wilden.  Voor sommige pups is het misschien ook wel jammer dat we de stokken eruit gehaald hebben want bij hun komen de eerste tandjes door en op de stoken kon je zo lekker bijten wanneer het tandvlees kriebelde. .. 

Je hebt van die pups die in alles de eerste willen zijn; Als eerste de oogjes open, als eerste lopen, als eerste tandjes krijgen en als eerste begrijpen (?) dat je na het melkdrinken naar de onderleggers moet lopen om daar je plas te doen! Niet toevallig één keer, nee altijd! Ik ga niet verklappen welke knapperd dat is want dan willen alle toekomstige puppybaasjes natuurlijk allemaal die pup! Grappig genoeg volgen al veel pups dit goede voorbeeld (vooral de teefjes) en worden de onderleggers veel gebruikt als toilet.  Zou het een eerste kleine stap richting zindelijkheid zijn? Dat zou mooi zijn! Ik ben benieuwd!

 

Luna neemt nu echt meer afstand. Waar ze eerst elke twee uur zelf de werpkist in ging om haar pups te voeden, komt er nu steeds meer tijd tussen de voedingen te zitten. Maar ze voedt nu wel langer; de tijd waarbij ze de melk laat 'schieten' is veel langer dan eerst. Dus de pups krijgen nog steeds voldoende melk. 

Na het voeden blijft Luna vaak nog een tijdje bij de pups liggen wanneer ze nog met elkaar (en haar) spelen en om de pups te wassen. Luna is daarbij regelmatig het klimrek, een glijbaan en trampoline. En Luna's oren zijn leuk om in te happen en (voorzichtig) aan te trekken. Luna laat het allemaal (nog) geduldig toe. Het is ook zo leuk om te zien hoe de pups contact met Luna maken door haar aan te kijken of tegen haar te blaffen. En hoe Luna dan reageert met een lik of een duwtje met haar neus, waarna de pups weer lekker verder spelen en niet veel later weer 'omvallen' en gaan slapen. De pups in de werpkist vind ik daarom vaak boeiender om naar te kijken dan de televisie! Ik vermaak mij wel! 

 

Ook begint het puppybezoek nu een beetje op gang te komen. We stemmen vooraf af hoe we dit Coronaproof kunnen doen en daardoor zijn de bezoekjes gezellig en verantwoord. Het is ontzettend leuk om nu ook persoonlijk kennis met de toekomstige baasjes te maken! De gesprekken zijn erg fijn wat mij een heel goed gevoel geeft! 

 


 

19 april 2021

Te schattig om niet te delen...

Terwijl ik vanmiddag de werpkist verschoonde moesten de pups weer in het campingbedje waar ze heerlijk gingen liggen slapen. Luna had ze net gevoed dus waren ze allemaal erg tevreden. Het was zó mooi om naar te kijken! Het verschonen van de werpkist liep daardoor enige vertraging op maar daar hebben de pups niets van gemerkt. Eenmaal terug in de schone werpkist sliepen ze ook meteen weer verder. Ze zijn zo gemakkelijk deze pupjes! We blijven genieten!


17 april 2021

Volop genieten!


16 april 2020

Twee weken oud.

Pups ontwikkelen zich razendsnel! Dat ze dat doen wisten we natuurlijk allang maar toch verwonderen we ons dagelijks over wat ze alweer kunnen of wat er alweer veranderd is! Afgelopen week verdubbelden al Luna's pups hun geboortegewicht en zitten daar nu zelfs ruim overheen. Sommige pups wegen al meer dan een pak suiker (>1 kg)! Teefje rood was de grootste en de zwaarste pup bij de geboorte en is nog steeds de grootste en zwaarste van allemaal.

Ook gingen deze week de oogjes open en merken we dat ze iets kunnen horen want ze reageren nu ook op het blaffen van de andere honden of onze stemmen. Het waggelen begint nu steeds meer op lopen te lijken en ze kunnen al heel snel komen waar ze willen zijn! Ze waren al erg leuk maar ze worden steeds leuker! Het worden steeds meer mini-Flatcoatjes.

 

Luna blijft de pups volop voeden en verzorgen. En wat doet ze dat goed!

Nog regelmatig blijft ze na het voeden in de werpkist bij de pups slapen maar wanneer ze even een momentje voor zichtzelf wil gaat ze lekker buiten de werpkist liggen. Ze kan ook bij ons in de woonkamer of keuken gaan liggen maar we merken dat ze nog graag een beetje in de buurt van de werpkist blijft.

Het eerste schotje is afgelopen week in de opening van de werpkist geschoven want een aantal pups kwamen Luna achterna over de "drempel" en liepen ook buiten de werpkist. Dat is niet de bedoeling; daarvoor zijn ze nog een beetje te klein en het is buiten de werpkist nog niet warm genoeg voor de pups. Het schotje biedt nu uitkomst. De pups blijven weer netjes in de werpkist.

 

Vandaag zijn de nageltjes opnieuw geknipt en zijn de pups voor het eerst ontwormd. Niet elke pup kon de pasta waarderen; de foto's van de pups na het ontwormen spreken voor zich... hihihi. 

 

Stamboomnamen

Het heeft even geduurd maar ik kan nu ook de stamboomnamen van de pups bekend gaan maken! Elke naam wordt gekoppeld aan een chipnummer en NHSB-nummer. Wanneer de pups een week of 5 oud zijn worden ze gechipt en krijgt elke pup zijn of haar stamboomnaam.

De reutjes;

Moonlight Shadow Of Cheerful Tails

New Moon Of Cheerful Tails

Blue Moon Nights Of Cheerful Tails

Full Moon Magic Of Cheerful Tails

Moon Explorer Of Cheerful Tails

 

De teefjes;

Bright Moonlight Of Cheerful Tails

Moonligt Story Of Cheerful Tails

Amazing Moonrise Of Cheerful Tails

Moonrise Glow Of Cheerful Tails

De roepnamen mogen de toekomstige eigenaren zelf bedenken. Zij zijn niet gebonden aan een letter of aan dit thema. Iedereen is vrij om een naam te bedenken die men zelf mooi vindt. Ik ben heel benieuwd met welke leuke namen de pups straks door het leven gaan! 

 


11 april 2021

De oogjes gaan open!

Vandaag ontdekten we bij reutje olijfgroen kleine kiertjes waar een glinstering achter te zien was. Zijn oogjes gaan open! Bij de andere pups zitten de oogjes nog dicht maar dat gaat de komende dagen zeker veranderen! 

Ook teefje roze heeft vandaag een mijlpaal bereikt; zij heeft als eerst pup in het nest haar geboortegewicht verdubbelt! 


10 april 2021

Eten, slapen, eten...


8 april 2021

Een week oud.

Vandaag zijn de pups alweer één week oud! Wat is die eerste week snel voorbij gegaan!  

De pupjes hebben het goed bij mama Luna en zijn veranderd in lekker mollige pups! Ze worden ook steeds sterker in hun pootjes. Het buikschuiven van de eerste dagen is inmiddels verandert in tijgeren en zal langzaam overgaan in waggelen. 

Luna komt sinds gisteren ook weer wat vaker uit de werpkist. Wanneer de pups hebben gedronken en met volle buikjes in slaap zijn gevallen gaat zij nu buiten de werpkist liggen. Maar ze houdt de pups goed in de gaten! 


5 april 2021.

Het gaat fantastisch!

Ongelofelijk hoe snel Luna herstelt van de operatie! Het is nog maar 5 dagen geleden en ze is alweer superfit! Ze eet als een dijkwerker en zet dat om in heel veel melk voor haar pups!

De pups doen, nu ze zo jong zijn, nog niet veel anders dan slapen en drinken.  Wanneer ze wakker worden zoeken ze met hun neus Luna op om weer te kunnen drinken. Ze kunnen nog niet horen en zien maar redden zich uitstekend! We horen ze ook maar heel weinig klagen of piepen. Het zijn hele tevreden pups. De pups komen elke dag flink aan in gewicht. Ik ben zo trots op Luna!!

 

Vanmiddag heb ik bij de pups de piepkleine nageltjes van de voorpootjes geknipt. De scherpe haakjes zijn er nu af.  Dat is voor Luna wel zo prettig tijdens het zogen van haar kroost.  

 


 4 april 2021.

De eerste dagen na de bevalling.

We hebben afgelopen dagen even tijd nodig gehad om bij te komen van alles wat er gebeurd is en ik heb geprobeerd wat slaap in te halen die ik de afgelopen 3 nachten had gemist.

Ook hebben alle toekomstige baasjes inmiddels bericht gehad dat er een pup voor hun geboren is! Blijdschap alom!

Maar er moesten ook een aantal gezinnen teleurgesteld worden. Het was niet leuk om te horen hoe groot de teleurstelling in sommige gezinnen was. Soms had men er stiekem toch wel een beetje op gerekend dat een pup van Luna naar hun toe zou gaan.

Ik had allemaal hele leuke en betrokken mensen op de wachtlijst staan en ik had het ook iedereen gegund! Maar je weet vooraf nooit hoeveel pups er geboren gaan worden en hoe de verhouding reutjes/ teefjes zal zijn. Daar had ik iedereen ook op voorbereid. Dus dat er afvallers zouden zijn wisten ze. Ik hoop nu van harte dat er voor al deze leuke mensen binnenkort een pup bij een andere fokker geboren gaat worden!

 

Luna en haar pups.

Het gaat fantastisch met Luna en haar pups! Ik verbaas mij er over hoe snel Luna herstelt! Ze eet en drinkt weer goed, haar blaas en darmen werken weer als vanouds en de operatiewond ziet er mooi en rustig uit.  Ook de melkproductie komt nu goed op gang.

Luna wil zelfs alweer mee wanneer we Yara en Amy uit gaan laten. Een kort stukje wandelen (aan de lijn) is dan ook geen probleem.

De pups drinken regelmatig hun buikjes vol en zijn erg tevreden. We horen ze nauwelijks en ze zijn allemaal al mooi gegroeid!

Wanneer alles zo goed gaat kun je niet anders dan alleen maar GENIETEN!

 

Gekleurde bandjes.

Alle pups dragen een gekleurd bandje. Dat is om de pups in het nest te herkennen en handig bij o.a. het volgen van hun groei. 

De teefjes hebben een GEEL, ROZE, ROOD en PAARS bandje om.  De pup met het paarse bandje had eerst een zwart bandje met glitters om.  Maar dat bandje bleef niet mooi zitten en is vervangen door het paarse bandje.

De reutjes dragen een TURQUOISE, MARINEBLAUW, LICHTGROEN, OLIJFGROEN en BRUIN bandje. 

 


Luna is bevallen!

Nu Luna is bevallen gaan we hier verder met het delen van foto's en verhaaltjes. Wij wensen jullie heel veel kijk- en leesplezier!