Het laatste nieuws...


06-02-2023 (Dag 22). 

Het is 22 dagen geleden dat Luna voor de 2e keer gedekt is.  Bij drie dekkingen noteren we altijd de datum van de tweede dekking als dekdatum. Ondertussen merken we een gedragsverandering bij Luna en sinds afgelopen vrijdag is ze 's ochtends misselijk en eet ze met "lange tanden" (niet graag).  Zwangerschapsmisselijkheid bestaat ook bij honden! Echt! Het begint er dus op te lijken dat Luna drachtig is! Maar laten we niet te vroeg juichen! Het is allemaal nog heel kwetsbaar! 

Ik wil de dracht ook graag eerst bevestigd zien d.m.v. een echo. En die echo staat gepland voor volgende week donderdag 16 februari! Dan is het de 32e dag na de dekking. Een heel mooi moment voor de echo (dat kan vanaf dag 28). Nog een spannende week voor de boeg dus! 


15-01-2023. Love is in the air!

Vandaag had Luna opnieuw een date met Biko. Ze waren allebei helemaal 'in love' waardoor de date zeer geslaagd genoemd kon worden.

We denken dat Luna nog wel een keer 'op date' wil en daarom sluiten we morgen de bezoekjes aan Biko af met een derde en laatste dekking. En dan is het afwachten of Luna gaat opnemen (er bevruchtingen zullen plaatsvinden).  Half februari laat ik een echo maken om, wanneer alles goed is gegaan, de dracht te bevestigen. Hopelijk hebben we daarvoor ook al wel signalen opgevangen die wijzen op een dracht.

Wordt vervolgd!


14-01-2023. Eerste date van Luna en Biko is een feit!

Vanochtend lieten we voor de vierde keer bloed prikken bij Luna. De progesteronwaarden in het bloed waren flink omhoog geschoten naar 9,92 ng/ml! Ook aan het gedrag van Luna was bij de dierenkliniek al te merken dat ze het wel aan een "date" toe had! Van een reutje in de wachtkamer raakte ze al helemaal hoteldebotel! 

Eenmaal op bezoek bij Biko was ze ook gelijk erg gecharmeerd van deze knappe jongen! De dekking verliep volgens boekje en ze hebben een mooie tijd gekoppeld gestaan. 

Luna heeft geluk! Morgen hebben zij en Biko weer een date!  

Luna op haar favoriete plekje; voor de houtkachel. Ze droomt vast en zeker over haar geslaagde date met knappe Biko vandaag.
Luna op haar favoriete plekje; voor de houtkachel. Ze droomt vast en zeker over haar geslaagde date met knappe Biko vandaag.

13-01-2023. Het begint er op te lijken.

Vanmiddag is er weer bloed geprikt bij Luna en zagen we een mooie stijging in de progesteronwaarde! Luna zit nu op 5,39 ng/ml.

Het begint nu ergens op te lijken! Morgen laten we de progesteronwaarde in haar bloed nog een keer bepalen en ik verwacht dat we dan de eerste date van Luna en Biko ook kunnen gaan plannen! Hopelijk wordt het een vruchtbaar weekend! 


11-01-2023. De eerste progesteron bepalingen.

Afgelopen maandag en vandaag ben ik met Luna naar de dierenkliniek geweest om bloed te prikken. Luna neemt er ook nu weer alle tijd voor... De progesteronwaarden stijgen nog niet heel hard.

Maandag was de progesteronwaarde in haar bloed 1,8 ng/ml en vandaag zat ze op 2,9 ng/ml.  Vrijdag gaan we opnieuw bloed laten prikken.  Dat is dag 15 van de loopsheid. Ik verwacht dan wel een duidelijke stijging. We gaan het zien! Spannend!


30-12-2022. Luna is loops!

Het moment waar alles mee begint is nu! Luna is loops geworden!

Dat betekent niet dat er meteen gedekt kan worden. We laten Luna eerst nog even lekker met rust en gaan maandag 9 januari a.s. met haar naar de dierenkliniek om de progesteronwaarden in het bloed te laten meten. Dit doen we meerdere dagen om uiteindelijk het juiste moment van de dekking te kunnen bepalen.

Wanneer de eerste progesteronbepaling is geweest komen we weer "in de lucht"!


16-12-2022. Luna neemt de tijd..

Waar Luna normaal volgens een heel strak patroon loops wordt (bijna op de dag nauwkeurig!) laat ze ons deze keer wachten. Dat zal je altijd net zien hè? Maar helemaal verbaasd ben ik niet want Luna besloot tweede helft oktober ineens helemaal 'uit vacht' te gaan (verharen) en mijn ervaring is dat er dan niet gelijke tijd een loopsheid komt. Het verharen is nu voorbij en we merken ook aan alles dat Luna tegen de loopsheid aanhangt. We wachten rustig af! Meer kunnen we ook niet doen; de natuur laat zich niet dwingen!

 

Ondertussen genieten we natuurlijk van het heerlijke winterweer! 

Op de foto links: Luna (L) en Amy (R)                                                Foto rechts: Luna in actie

 


01-11-2022. Het fokplan is goedgekeurd! 

Hier zijn we natuurlijk erg blij mee! Dan is het nu een kwestie van afwachten tot Luna loops wordt. 


20-10-2022. ECVO Ooguitslagen

Vanmiddag ben ik met Luna naar Drachten geweest waar oogspecialist dr. R.R.O.M. v.d. Sandt Luna's ogen opnieuw heeft nagekeken. Luna onderging het oogonderzoek heel geduldig waardoor we al snel te horen kregen dat haar ogen picobello in orde zijn! Dat is natuurlijk hartikke goed nieuws! We hebben deze recente E.C.V.O-uitslagen ook nodig voor het indienen van het fokplan en nu we de uitslagen binnen hebben, heb ik vanavond ook meteen het fokplan ingediend bij de rasvereniging (FRC).  Nu afwachten of het fokplan goedgekeurd wordt.