Nieuws


02-03-2021

Thema bekend.

Nu we weten dat Luna drachtig is, zijn we met de voorbereidingen begonnen. Eén van de dingen die ik altijd erg leuk vind, is het bedenken van de stamboomnamen. Het nest van Luna zal het 'Maan nest' worden (hoe kan het ook anders?) en daar zijn heel veel leuke stamboomnamen voor te bedenken!

Zodra de pups geboren zijn en de stamboomnamen door de Raad van Beheer goedgekeurd zijn, zal ik ze bekend gaan maken.


01-03-2021.

Luna is drachtig!

Vanmiddag zijn we naar de dierenkliniek geweest om bij Luna een echo te laten maken en hebben een mooi aantal pupjes gezien! De puppylichaampjes met daarin een kloppend hartje waren heel mooi te zien ! Zó bijzonder om te zien!

Pupjes tellen was nauwelijks mogelijk dus het aantal blijft een verrassing tot de bevalling.


25-02-2021

Zouden het de eerste tekenen van ... zijn?

Wanneer je iets héél graag wilt zien, kan het natuurlijk best zijn dat je het ook werkelijk denkt te zien (ook al is het er misschien niet)! Ik ken Luna door en door en zie zeker dat ze niet zichzelf is.

Luna, normaal een hele rustig eter heeft afgelopen weken gegeten als een dijkwerker (zouden het de nieuwe brokken zijn geweest die ze erg lekker vond?) Maar sinds afgelopen zondag is dat ineens over.  's Ochtends haalt ze haar neus op voor haar eten en loopt ze er bij weg maar naarmate de dag vordert krijg ik er (met wat trucjes) toch wel wat eten in.

Ook ligt ze het liefst alleen nog (heel dicht) bij mij in de buurt. Nu is Luna altijd al een gezellige knuffel geweest maar dit is anders. Bijna opdringerig te noemen. Overal waar ik ben wil Luna zijn. Dat kan natuurlijk niet altijd en dan schikt ze zich daar ook wel in maar zodra ze de kans weer ziet...

Zouden het de eerste tekenen van een dracht zijn? Nog 4 nachtjes slapen en dan zullen we weten of het allemaal een reden heeft!


07-02-2021

Nest aankondiging op de startpagina.

Afgelopen week is Luna maar liefst drie keer gedekt door Hunter. Nu hopen dat de bezoekjes aan Hunter een mooi resultaat gaan opleveren! We verwachten de puppy's vlak voor of in het Paasweekend, begin april. Zie ook de nestaankondiging op de startpagina van deze site.

Het is de bedoeling dat we maandag 1 maart a.s. een echo laten maken bij de dierenkliniek om te zien of Luna puppy's draagt. Nog 3 weken geduldig afwachten!


01-02-2021

De tweede dekking is een feit!

Overmorgen, woensdag mag Luna nog een keer bij Hunter op bezoek en daarna wachten we de echo, die we over een maand laten maken, af! Spannend!!


31-01-2021

First date.

 

Zoveel haast als Luna had om loops te worden, zo rustig aan deed ze het afgelopen week. De progesteron waarden stegen erg langzaam dus zat er niets anders op dan geduldig af te wachten tot Luna het zo ver had.

En vandaag was het ineens zo ver en konden we met Luna naar Appelscha! Hunter en Luna hadden daar hun eerste "date".

Hunter gooide al zijn charmes in de strijd om Luna voor zich te winnen; wat een lieverd! Het werd een zeer geslaagde date!

 

Morgenochtend gaan we opnieuw naar de dierenkliniek voor een progesteron bepaling. Afhankelijk van de uitslag gaan we morgen of dinsdag opnieuw met Luna bij Hunter op bezoek.


21-01-2021

Eerste keer progesteron prikken.

Vandaag is dag 9 van de loopsheid en zijn we voor het eerst naar de dierenarts geweest om het progesterongehalte in Luna's bloed te laten checken. Aan de hand van de progesteronwaarden kunnen we het juiste moment van de dekking bepalen.

De waarde was vandaag nog erg laag nl. 0,3 ng/ml. Hunter en Luna moeten nog even geduld hebben voordat ze op 'date' mogen.

 


13-01-2021

Luna is loops!

Eerder dan verwacht is Luna vandaag loops geworden.