Nieuws

Hier zullen we de komende tijd alle nieuws rondom de loopsheid, de dekking en de dracht van Amy vermelden. 

 

 

28 maart 2022

De pups van Amy en Elliott zijn geboren! Kijk snel op de sub-pagina 'Puppy-dagboek'!


26-03-2022. Alles is nog rustig.

De pups vinden het kennelijk nog heel erg fijn bij mama Amy in de buik. Ze hebben in elk geval geen haast om eruit te komen. Vandaag is dag 62 van de dracht. Morgen is Amy uitgeteld maar het kan ook nog best een paar dagen duren voordat ze bevalt. We wachten rustig af! (Nou ja rustig... Ik kan de puppy's er wel uit kijken! Hahaha!) 


20-03-2022. We zijn er helemaal klaar voor!

Vandaag is dag 56 van de dracht. De werpkist staat weer in de woonkamer met de puppyren er omheen. Ook de warmtelamp hangt en alle benodigdheden voor de bevalling liggen klaar.  Vanaf de 58e dag zijn de pups levensvatbaar maar het lijkt er niet op dat Amy zo vroeg al zal gaan bevallen. We nemen nu meerdere keren per dag haar lichaamstemperatuur op en wanneer we een blijvende daling in de temperatuur zien, zal de bevalling binnen 24 uur gaan beginnen. 

 

Wij gaan ons de komende dagen verder voorbereiden op de komst van de pups. Wanneer de pups geboren zijn en we alle toekomstige puppybaasjes hebben ingelicht, zullen we onze belevenissen met de leukste, liefste en grappigste foto's gaan delen in het 'puppydagboek'.  Wordt dus vervolgd op de sub-pagina 'puppydagboek'.


18-03-2022. Genieten van het zonnetje.

Even een paar foto's van onze aanstaande mama die vandaag volop van het voorjaarszonnetje genoot!


16-03-2022. De puppy's voelen bewegen.

Het is elke keer weer een bijzonder moment; de pups voor het eerst voelen bewegen in de buik! Sinds enkele dagen kunnen we ze overduidelijk voelen bewegen. Ondertussen wordt Amy's buik steeds dikker en dikker en pakt ze ook steeds meer haar momenten van rust. 

Afgelopen maandag hebben we haar nog even laten knippen zodat ze er eind volgende week netjes bij ligt in de werpkist. Ook voor de pups is het fijn wanneer de lange haren zijn weggeknipt want dan kunnen ze straks de weg naar de melk beter vinden. 


11-03-2022. Het aftellen is begonnen!

Nog 16 dagen te gaan en dan hopen we een mooi nest met pups bij Amy in de werpkist te hebben liggen! Het gaat nog steeds hartstikke goed met Amy! Hoewel haar buik nu snel dikker wordt, beweegt ze nog gemakkelijk en eet ze lekker van haar maaltijden. We verdelen de dagelijkse hoeveelheden nu over 4 porties op een dag wat erg goed bevalt.  

We zijn alle spulletjes die we de komende maanden nodig hebben weer bij elkaar aan het zoeken en eind volgende week zetten we de werpkist weer in de woonkamer zodat Amy hier alvast aan kan wennen.  


04-03-2022. Amy is drachtig!

Dat ze drachtig is, was eigenlijk al geen verrassing meer want Amy's buik werd al zichtbaar dikker maar toch lieten we vanmiddag een echo maken. Terwijl Amy heerlijk relaxed op het bed lag,  genoten wij volop van de prachtige echobeelden! We verheugen ons enorm op de komst van een mooi nest met pups van Amy en Elliott! Nog (ruim) 3 weken geduld en dan zullen we weten hoeveel het er precies zijn!

 


23-02-2022. We moeten de echo helaas even uitstellen...

Ik keek er zo naar uit... de echo! Aanstaande vrijdag zouden we een echo van Amy's buik laten maken maar nu testte ik afgelopen weekend positief op het Corona-virus en kan het hele feest niet doorgaan vrijdag. Niet dat ik er erg ziek van ben hoor,  "gewoon" verkouden maar de regel is dat ik 24 uur klachtenvrij moet zijn om uit quarantaine te mogen en het ziet er niet naar uit dat dit voor vrijdag gaat lukken. Gelukkig kan de afspraak uitgesteld worden en hoop ik volgende week een echo bij Amy te kunnen laten maken.  Ik ben zoooo benieuwd! 


13-02-2022. Het gaat goed met Amy!

Het gaat heel goed met Amy!  We herkennen gedrags- en lichaamsveranderingen en denken dat ze wel drachtig is. Ook heeft Amy de hele dag door een reuze honger. Ze krijgt drie keer per dag eten en heeft haar bak met brokken steeds in no-time leeg! We zijn aan het aftellen richting de echo en hopen dan bevestigd te krijgen dat ze drachtig is! Nog 12 nachtjes slapen tot aan de echo...!


01-02-2022.  Week 2.

We zijn ondertussen al begonnen aan de 2e week na de eerste dekking.  Amy's loopsheid is voorbij.  We hopen natuurlijk dat er in Amy's buik van alles gaande is! Afgelopen week zou de bevruchting dan hebben plaatsgevonden en deze week delen de embryocellen zich op in de cellen die nodig zijn om een lichaam te vormen. 


23-01-2022.  Amy's first date!

Vandaag bleken de progesteronwaarden in Amy's bloed zo ver gestegen dat we vanavond met Amy bij Elliott op bezoek konden. Elliott was dolenthousiast bij het zien van Amy en deed erg zijn best om haar het hof te maken. En met succes! Amy vond Elliott ook erg leuk en zo werd het een zeer geslaagde 'date' voor Elliott en Amy! Oftewel, de eerste dekking is een feit!

 

Dinsdag gaan we nog een keer met Amy naar Hoogland voor een tweede dekking. En daarna is het afwachten of Amy 'opneemt'  (of er bevruchtingen plaatsvinden). In de tweede helft van februari laten we een echo maken om te zien of ze drachtig is.   


22-01-2022. Progesteron bepalingen.

Het is vandaag dag 11 van de loopsheid en we hebben de afgelopen dagen bloed bij Amy laten prikken waaruit de progesteronwaarden bepaald werden. De waarden stijgen al mooi en we zitten nu op 5.35 ng/ml. Morgen gaan we weer naar de dierenkliniek en hopen dat de waarden flink gestegen zijn zodat we voor morgenmiddag Amy's eerste date met Elliott kunnen plannen! Spannend!

(Dag)dromen over... Elliott
(Dag)dromen over... Elliott

13-01-2022. ECVO Oogonderzoek.

 

Iedere reu of teef waarmee gefokt wordt moet een oogonderzoek-rapport hebben wat niet ouder mag zijn dan 1 jaar.  De geldigheid van het rapport van Amy liep bijna af dus is ze vandaag weer voor controle bij oogspecialist drs. R.R.O.M. v.d. Sandt geweest. Alles bleek nog steeds 'pico bello' in orde te zijn! Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!     


12-01-2022. Amy is loops!

 

Het is zo ver! Sinds gisteren is Amy loops. In de tweede helft van volgende week zullen we voor het eerst bloed laten prikken om de progesteronwaarden te bepalen. 


27-12-2021. De natuur laat zich niet dwingen...

Amy had deze maand weer loops kunnen worden.  Meestal is Amy keurig (bijna op de dag nauwkeurig) om de 7 maanden loops, maar nu lijkt ze niet veel haast te hebben.  Dat zal je altijd zien hè? Wanneer je er op zit te wachten...  De natuur laat zich niet dwingen! Toch wijst alles er op dat het niet lang meer zal duren. We wachten geduldig af!